Domov » Koledar dogodkov » Ogled filmov o belokranjski nesnovni kulturni dediščini, Belokranjki muzej Metlika, 19. april 2018

Ogled filmov o belokranjski nesnovni kulturni dediščini, Belokranjki muzej Metlika, 19. april 2018

Belokranjski muzej Metlika in Slovenski etnografski muzej iz Ljubljane vas vljudno vabita na ogled petih filmov, ki prikazujejo BELOKRANJSKO NESNOVNO KULTURNO DEDIŠČINO v četrtek, 19. aprila 2018, ob 19. uri na podstrešje metliškega gradu.

Filmi so v Registru nesnovne kulturne dediščine, ki ga upravlja Ministrstvo za kulturo, varovanje tovrstne dediščine pa koordinira Slovenski etnografski muzej. V pozdravnem nagovoru bo muzej predstavila direktorica dr. Tanja Roženbergar, Nadja Valentinčič Furlan, kustosinja za etnografski film, pa bo spregovorila o snemanju nesnovne kulturne dediščine.

VABILO