Domov » Odprtje razstave 70 klekljanih golobov za 70 let miru, Cerkljanski muzej, 24. 7. 2015

Odprtje razstave 70 klekljanih golobov za 70 let miru, Cerkljanski muzej, 24. 7. 2015

Cerkljanski muzej vabi na ogled razstave 70 KLEKLJANIH GOLOBOV ZA 70 LET MIRU. Odprtje razstave bo v petek, 24. 7. 2015, ob 19. uri v prostorih muzeja. Razstavo bo predstavila avtorica projekta Tanja Oblak.

Letos obeležujemo sedemdeset let od konca druge svetovne vojne. Ob tej obletnici želimo tudi slovenske klekljarice, pod okriljem civilno-družbene pobude »Resnica in sočutje«, prispevati k miroljubnemu in strpnemu sožitju slovenske družbe. 70 klekljaric iz 70. slovenskih mest je sklekljalo 70 tridimenzionalnih golobov. Golobi so umeščeni v prenosljivo umetniško instalacijo, ki s črno-belim kontrastom ponazarja temo in svetlobo tega sveta. Tesnoba, ki jo najprej začutimo, ko se postavimo na zemljo v notranjosti instalacije, izgine ob pogledu na klekljane golobe, ki simbolizirajo mir in upanje. Šele ko dosežemo notranji mir, lahko prispevamo tudi k miru v naši okolici in v svetu. Projekt je nastal v spomin na grozote druge svetovne vojne in povojnega obdobja ter v opomin, da mir ni nekaj samoumevnega, pač pa se je zanj treba boriti.
Instalacija bo v Cerkljanskem muzeju na ogled do 30. 8. 2015.

Več informacij v VABILU.