Domov » Gostovanje razstav Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož in Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo v Škofji Loki

Gostovanje razstav Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož in Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo v Škofji Loki

Foto: Anja Jerin, 2014. Razstava Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož, ki je bila na ogled v upravni hiši Slovenskega etnografskega muzeja od 25. 9. 2014 do konca februarja 2015, se seli v Groharjevo galerijo v Škofji Loki.

 

 

 

 

Odprtje razstave, na kateri so predstavljeni izdelki do konca meseca septembra 2014 v Register žive kulturne dediščine vpisanih nosilcev enote Izdelovanje papirnatih rož in muzejski predmeti Slovenskega etnografskega muzeja in Loškega muzeja, ki pričajo o tej nesnovni kulturni dediščini, bo v četrtek 5. 3. 2015 ob 19. uri v Groharjevi galeriji v Škofji Loki.

Razstavo Tradicionalno izdelovanje papirnatih rož sta pripravila Slovenski etnografski muzej, zanj Bojana Rogelj Škafar, in Loški muzej Škofja Loka, zanj Jana Mlakar.

Razstava bo na ogled do 29. 3. 2015.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto: Tone Štamcar, 2009. Fotografska razstava Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo, ki je bila od 25. 9. 2014 do začetka novembra 2014 na ogled v kavarni SEM, bo gostovala v Mali galeriji Občine Škofja Loka.

Razstava s fotografijami prikazuje do konca meseca septembra 2014 v Register žive kulturne dediščine vpisane enote nesnovne kulturne dediščine. Na ogled bo v sklopu letošnje uprizoritve Škofjeloškega pasijona, ki je tudi ena od enot, ki so v Registru.

Odprtje razstave bo 6. 3. 2015 ob 19. uri v Mali galeriji Občine Škofja Loka.

Razstavo Nesnovna kulturna dediščina Slovenije skozi fotografijo je pripravil Slovenski etnografski muzej, zanj Bojana Rogelj Škafar, v sodelovanju s Skupino za pasijon.

Foto: Anja Jerin, 2014.
Foto: Tone Štamcar, 2009.