Domov » Aktivnosti koordinatorja » Udeležba predstavnice Koordinatorja na dogodku v sklopu projekta Zgodbe rok in krajev

Udeležba predstavnice Koordinatorja na dogodku v sklopu projekta Zgodbe rok in krajev

LAS Notranjske in Zavod Jezerski hram sta v petek 22. junija 2018 v prostorih Muzeja Cerkniškega jezera organizirala dogodek v okviru projekta Zgodbe rok in krajev, katerega se je s predstavitvijo Registra nesnovne dediščine in dediščine izdelovanja drevaka, ki je vpisana v Register, udeležila predstavnica Koordinatorja Barbara Sosič. Dogodek, ki se ga je udeležila tudi Martina Erjavec, predstavnica projekta Zgodbe rok in krajev, ki podpira rokodelsko znanje in ga poskuša nadgraditi, je povezovala Kristina Kebe iz Zavoda Jezerski hram, ki je tudi predstavila način, kako prenos obrtniških znanj in veščin poteka v Jezerskem hramu, kjer uspešno organizirajo različne delavnice. Udeležencem delavnic in njihovim mentorjem je podelila diplome.

Predstavnica Koordinatorja Barbara Sosič je predstavila sistem vpisovanja v Register nesnovne dediščine, Unescovo Konvencijo (2003), na osnovi katere deluje, zvrsti nesnovne kulturne dediščine, način vpisa enot in pomen vpisov za lokalno in širšo skupnost. Mag. Miran Erič je predstavil izvor notranjskega drevaka, ki je že vpisan v Register in ga umestil v širši okvir zgodnjih plovil. Drevake izdelujejo in širijo znanje o njih tudi v Zavodu Jezerski hram. 

Več informacij o projektu LAS Zgodbe rok in krajev najdete tukaj.