Domov » Aktivnosti koordinatorja » Udeležba predstavnic Koordinatorja na Generalni skupščini Regionalnega centra v Sofiji

Udeležba predstavnic Koordinatorja na Generalni skupščini Regionalnega centra v Sofiji

Na Generalni skupščini Regionalnega centra za varovanje nesnovne kulturne dediščine JV Evrope pod okriljem Unesca, ki je potekala 5. decembra 2019 v Sofiji, Bolgarija, sta kot predstavnici Republike Slovenije sodelovali Nena Židov in Anja Jerin.

Celodnevni program Generalne skupščine, ki so se je udeležili direktorica in predstavnice Regionalnega centra iz Sofije, predstavniki bolgarskih ustanovnih institucij in nevladne organizacije, predstavnik Unescove pisarne iz Benetk ter predstavniki 13 držav članic, je obsegal potrditev letnega finančnega programa za leto 2018, pregled in potrditev letnega vsebinskega in finančnega poročila za tekoče leto, potrditev načrta dela Regionalnega centra za leto 2020, obravnava amandmajev Statuta Regionalnega centra, izvolitev članov Izvršnega odbora Regionalnega centra ter izvolitev predsedujoče naslednje Generalne skupščine, ki bo v letu 2020 potekala konec oktobra oz. v začetku meseca novembra 2020, predsednikovala pa ji bo predstavnica Cipra Thekla Papantoniou. . 

V prostorih, kjer je potekala generalna skupščina, je bila istočasno na ogled tudi razstava o suhozidni gradnji, ki jo je pripravil Regionalni center za varovanje nesnovne kulturne dediščine JV Evrope pod okriljem Unesca in pri kateri je sodelovala tudi Republika Slovenija.