Domov » Aktivnosti koordinatorja » TEREN: Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih

TEREN: Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih

Turistično društvo Železniki letos organizira že 56. Čipkarske dneve v Železnikih. Slovesno odprtje dogajanja je potekalo v četrtek 28. junija 2018 v dvorani Kulturnega doma v Železnikih. Po uvodnem pozdravu in nagovoru župana občine Železniki mag. Antona Luznarja in kratkem kulturnem programu, je sledilo predavanje prof. dr. Janeza Bogataja z naslovom Kako živeti s kulturno dediščino v sodobnem svetu?. Po uradnem odprtju smo bili udeleženci povabljeni k ogledu razstav več društev klekljaric iz Železnikov, okolice in Štajerske, ki so se s čipkarskimi izdelki predstavljale v dvorani Kulturnega doma. Odprtja se je udeležila predstavnica Koordinatorja Anja Jerin.

Čipkarski dnevi v Železnikih bodo letos potekali pod sloganom »Evropske migracije – naša skupna preteklost za boljši razvoj v prihodnosti«, saj je Občina Železniki na razpisu 2017 v sklopu evropskega programa Evropa za državljane drugič uspela pridobiti sredstva za projekt Citizens4Europe EVROPSKE MIGRACIJE: NAŠA SKUPNA PRETEKLOST ZA BOLJŠI RAZVOJ V PRIHODNOSTI, v katerega je vključila pobrateno hrvaško občino Lepoglavo, Slovensko katoliško, pevsko in kulturno društvo A. M. Slomšek iz belgijskega Massmechelna, neprofitno Mladinsko organizacijo Sonce-Biseri iz makedonskega Skopja, italijanski Innichen in neprofitno Katoliško organizacijo Renovabis iz nemškega Freisinga.

Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih. Foto: A. Jerin, 2018 Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih. Foto: A. Jerin, 2018 Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih. Foto: A. Jerin, 2018

 

Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih. Foto: A. Jerin, 2018
Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih. Foto: A. Jerin, 2018
Odprtje 56. Čipkarskih dnevov v Železnikih. Foto: A. Jerin, 2018