Domov » Aktivnosti koordinatorja » Gostovanje razstave o slovenski nesnovni kulturni dediščini v Narodnem muzeju BIH v Sarajevu

Gostovanje razstave o slovenski nesnovni kulturni dediščini v Narodnem muzeju BIH v Sarajevu

V četrtek 13. septembra 2018 je v prostorih Narodnega muzeja Bosne in Hercegovine v Sarajevu potekalo odprtje razstave Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije, ki jo je pripravil Slovenski etnografski muzej kot Koordinator varstva nesnovne kulturne dediščine  v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije. Razstavo sta odprla veleposlanica ga. Zorica Bukinac in direktor Narodnega muzeja Mirsad Sijarić.  

Na razstavi je s pomočjo fotografij in kratkih opisov predstavljeno bogastvo nesnovne kulturne dediščine Slovenije.  Na 24 panojih so predstavljene enote,  ki so bile do konca leta 2017 vpisane v nacionalni register, razglašene za nesnovno dediščino državnega pomena in vpisane na Unescov Reprezentativni seznam.  Dodan je še pano o  20. maju – svetovnem dnevu čebel, ki so ga na pobudo Slovenije razglasili Združeni narodi.

POVEZAVA DO NOVICE SLOVENSKEGA VELEPOSLANIŠTVA V BIH

POVEZAVA DO NOVICE NARODNEGA MUZEJA BIH