Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

REZULTATI JAVNEGA POZIVA ZA IZBOR POSLOVNIH IDEJ, ki so povezane z nesnovno kulturno dediščino

Objavljamo rezultate javnega poziva za zbiranje poslovnih idej, ki je del projekta " ARTISTIC – Vrednotenje bogastva nesnovne kulturne dediščine (NKD) za lokalni trajnostni razvoj v regijah Evropske skupnosti", ki se financira v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Interreg CENTRAL EUROPE (oznaka EC1152).

V Registru evidentiran nov nosilec

Ministrstvo za kulturo je na predlog Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine v Register nesnovne kulturne dediščine ob enoti Ribniško suhorobarstvo vpisalo novega nosilca - Društvo za ohranjanje dediščine iz Gradeža.

TEREN: Pust 2019

Predstavniki Koordinatorja smo se v preteklih dneh s fotoaparati mudili v številnih krajih po Sloveniji in dokumentirali pesto pustno dogajanje.

Škoromata. Foto: A. Jerin, 2019Pustna dediščina Slovenije je izredno pestra in bogata. Številna lokalna pustovanja, ko se pustni liki odpravijo od hiše do hiše, kjer zaželijo vse dobro in z ropotom preganjajo vse slabo, pomembno vplivajo na ohranjanje kulturne dediščine.

Poročilo Koordinatorja o aktivnostih v letu 2018

Na spletni strani Koordinatorja v zavihku DOKUMENTI objavljamo Letno poročilo o izvajanju nalog Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine v Slovenskem etnografskem muzeju za leto 2018.

Novi vpisi enote in nosilcev v Register

Ministrstvo za kulturo je na predlog Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine 22. februarja 2019 v Register nesnovne dediščine vpisalo novo enoto nesnovne kulturne dediščine – Streljanje z možnarji.

Pages