Domov » AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

AKTIVNOSTI KOORDINATORJA

75. obletnica Unesca

Danes obeležujemo 75. obletnico organizacije UNESCO, ki je bila ustanovljena 16. novembra 1945 kot specializirana organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo.

TEREN: Posavsko štehvanje

V soboto 29. avgusta 2020 sta predstavnici Slovenskega etnografskega muzeja / Koordinatorja varstva nesnovne kulturne dediščine Nena Židov in Anja Jerin dokumentirali 66. Posavsko štehvanje, ki je potekalo v Savljah pri Ljubljani. Nekaj utrinkov z dogodka najdete spodaj.

Tiskovna konferenca ob vpisu Pustnih obhodov ločkih koscev, oračev in svatov v Register

V Dobovi ob kipu ločkega kosca je 9. junija 2020 potekala novinarska konferenca ob vpisu pustne šege Pustni obhodi ločkih koscev, oračev in svatov v Register nesnovne kulturne dediščine. Tiskovne konference sta se udeležili predstavnici Koordinatorja Tanja Roženbergar in Adela Pukl.

Mednarodno delovno srečanje v dolini Domony, Madžarska

Blizu mesta Gödöllő v dolini Domony na Madžarskem, je v tamkajšnjem centru za konjerejo Lazar 29. in 30. januarja 2020 potekalo mednarodno delovno srečanje predstavnikov držav, ki sodelujejo pri pripravi nominacije za vpis reje in vzreje lipicancev na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. 

Razstava Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije v Mestnem muzeju Negotino

Razstava Slovenskega etnografskega muzeja "Nesnovna kulturna dediščina Slovenije v luči Unescove Konvencije", ki trenutno potuje po Severni Makedoniji, se iz Muzeja Bitola (Музеј Битола/Bitola Museum) seli v Mestni muzej Negotino (Muzej Na Grad Negotino).

Pages