Domov » Node » Delovno srečanje v Lipiku, Hrvaška

Delovno srečanje v Lipiku, Hrvaška

10. in 11. oktobra 2019 je v državni kobilarni Đakovo in Lipik na Hrvaškem potekalo delovno srečanje predstavnikov držav, ki pripravljajo multinacionalno nominacijo z delovnim naslovom Traditions of breeding Lipizzan horses za vpis na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

10. oktobra je potekalo delovno srečanje uredniškega odbora, ki pripravlja nominacijo, naslednji dan pa je sledilo srečanje nacionalnih predstavnikov, inštitucij in organizacij s področja reje in vzreje lipicancev. Dogodek je potekal v organizaciji Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Ministrstva za kulturo Republike Hrvaške in Državne kobilarne Đakovo in Lipik. Iz Slovenije so se srečanja udeležili predstavnica Ministrstva za kulturo Špela Spanžel, predstavnik Kobilarne Lipica Janez Rus in predstavnica Koordinatorja Nena Židov.

Udeleženci delovnega srečanja v Lipiku. Foto: N. Židov, 2019 Udeleženci delovnega srečanja v Lipiku. Foto: N. Židov, 2019 Lipicanci na paši. Foto: N. Židov, 2019

 

Udeleženci delovnega srečanja v Lipiku. Foto: N. Židov, 2019
Udeleženci delovnega srečanja v Lipiku. Foto: N. Židov, 2019
Lipicanci na paši. Foto: N. Židov, 2019